Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

INISIATIP

VOEL JE THUIS BIJ VERENIGING INISIATIP!

Activiteiten

BelvédèreVanwege het coronavirus waren de live-bijeenkomsten tot oktober 2021 uitgesteld en organiseerden wij digitale bijeenkomsten via Zoom.

21 FEB: ZOOM-presentatie over Feng Shui

Feng Shui deskundige mevrouw Darina Veen vertelde ons van alles over deze oosterse filosofie die de energie in uw huis beter doet stromen. De deelnemers aan deze eerste Zoom-presentatie van het jaar waren lovend over haar verhaal.


21 MRT: Virtuele ALV

De Algemene Ledenvergadering van 2021 is digitaal gehouden via Zoom. Meer dan 30 deelnemers zoomden gezellig mee. Secretaris Ruth de Windt en penningmeester Ing Liong Sie traden af. Rock Klaar trad aan als nieuwe penningmeester en Bian Hong Liem is toegetreden als bestuurslid. Bestuurslid Kwie Hiang Go functioneert ad interim als secretaris.


18 APR: ZOOM-presentatie - Workshop Levensverhaal Schrijven

Schrijfster Vilan van de Loo vertelde hoe u met plezier en succes uw levensverhaal op papier kunt zetten. In 10 stappen schrijft u uw verhaal. Wilt u hulp of begeleiding bij het schrijven, dan kunt u bij Vilan terecht. Eerste afspraak is gratis en Inisiatipleden ontvangen daarna 10% korting. Vilan is per e-mail te benaderen ([email protected]) maar ook via: www.indischeschrijfschool.nl/overleggen/


16 MEI: ZOOM-presentatie - COVID-19, waar staan we nu?

Dr. David Ong ging in op verschillende aspecten rondom COVID-19, waaronder diagnostiek, infectiepreventie, de verschillende virusvarianten en vaccinaties.

De presentatie duurde ca. 1 uur en daarna werden er nog vele vragen gesteld. Het was een bijzonder leerzame en nuttige presentatie.


19 JUN: Stadwandeling door Voorburg

Op zaterdag 19 juni vond een wandeling plaats langs diverse monumentale plekken in Voorburg. De wandeling werd begeleid door twee stadsgidsen en startte bij het Stationsplein, bij het beeld 'Zhi Zen Wijzer'. Het was een geslaagde wandeling en voor velen weer de eerste keer om iets gezamenlijk te doen.


26 SEP: ZOOM-presentatie over Peranakan-Chinezen door dr. Peter Post

Tijdens de lezing belichtte dr. Post enkele aspecten van zijn huidige boekproject over de “Opkomst en Ondergang van het Oei Tiong Ham Concern, 1860s-1960s”, het grootste etnisch Chinese conglomeraat in koloniaal Zuidoost-Azië. Hij richtte zich daarbij vooral op de rol van enkele aan het Concern gelieerde Peranakan Chinese families en hun invloed op sociaal-culturele ontwikkelingen in Semarang en laat-koloniaal Java in het algemeen.


17 OKT: INI-Kumpulan

Het was na anderhalf jaar een weerzien als vanouds, met voor elk wat wils. Er werd volop bijgepraat, sommigen gingen o.l.v. Giok Sie aan de Chi-kung, anderen speelden een potje mah-jong, bestuurslid Bian Hong mocht eindelijk weer aan de bingoballenmachine draaien en iedereen genoot van een smakelijke maaltijd van cateraar Anak Jakarta en een glaasje tjendol van Giok.


21 NOV: Feng Shui workshop door Darina Veen

Eerder dit jaar organiseerden we een Zoom-presentatie door Darina. Nu was er het beloofde vervolg in de Agora te Voorburg op zondagmiddag 21 november. Zij gaf nog meer tips en advies aan de aanwezigen voor een goed ingericht huis waar de positieve energie gemakkelijk doorheen stroomt. I.v.m. de geldende coronamaatregelen was het aantal deelnemers beperkt. Na afloop namen velen hun bestelde Indische maaltijd mee naar huis.


11 DEC: Kerstlunch en -matinee - GEANNULEERD

Helaas moesten wij de geplande kerstlunch annuleren i.v.m. de geldende coronamaatregelen.


20 FEB: Sam-Sam

Eindelijk kon er weer een Sam-Sam georganiseerd worden, nadat deze in januari moest worden afgeblazen vanwegen de coronamaatregelen. Een smakelijk buffet, samengesteld door alle deelnemers, een fotoimpressie van Indonesië vroeger en nu door Bian Hong Liem en onderlinge gezelligheid vormden de ingrediënten voor een mooie zondagmiddag in Voorburg.


20 MRT: ALV

De Algemene Ledenvergadering was voor het eerst in twee jaar weer een geslaagde bijeenkomst in de Agora te Voorburg. Na afloop werd de aanwezigen een gratis maaltijd aangeboden.


18 APR: Paaslunch

Op maandag 2e Paasdag gingen we lunchen bij restaurant Bregje in Leidschendam. Er was keuze uit verschillende voor- en hoofdgerechten, plus een grand dessert. Behalve dat het eten goed in de smaak viel door een aangename prijs/kwaliteitverhouding, was het ook weer een gezellig weerzien onder meer dan veertig leden en introducees.


15 MEI: Lunchwandeling Rotterdam Katendrecht

Op zondag 15 mei organiseerden we een stadwandeling met Lunch in Rotterdam. Vanaf 10:30u werd er verzameld bij het verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam. De wandeling startte om 11:00u en duurde ca. 1,5 uur. Om 12:30u werd er een lunch (Indochinees) geserveerd in Belvédère. Aansluitend kon men de Chinese luisterexpositie bezoeken. Een geslaagde, zonnige dag.


22 MEI: Zustervereniging De Vriendschap Lustrumfeest

Ook De Vriendschap vierde dit jaar een feestje en wel in Fokker Event Center, IJweg 1094 te Hoofddorp. Het vond plaats op zondag 22 mei 2022 van 13:00-18:00u. 


11 JUNI: Inisiatip Lustrumfeest in Stervoorde Rijswijk

Zie de flyer op de homepagina voor alle informatie. Het feest duurt van 17:00-23:00u (inloop vanaf 16:30u) en vindt plaats op zaterdag 11 juni 2022 in Wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1 te Rijswijk, op een steenworp van Winkelcentrum In de Boogaard. Parkeren is op zaterdag na 18u gratis in de buurt van Stervoorde. Aanmelden via [email protected] LET OP: DE ZAAL IS UITVERKOCHT. NIEUWE AANMELDINGEN KOMEN VANAF 25 MEI OP EEN WACHTLIJST.